februari

Carnaval op school

Schimmenspel

Na het knutselen van de personages en de decorstukken nog wat oefenen om daarna de voorstelling te spelen. De groepjes maakten er echt hun werk van met een tof resultaat! 

ZIZO spel (Zonder Inspanning ZOeken)

We speelden in de bibliotheek het ZIZO spel. Het is een vragenspel waarbij de kinderen het antwoord moeten zoeken in de non-fictie afdeling en dit door gebruik te maken van de verschillende rubrieken, deelrubrieken, inhoudstafels en trefwoordenlijsten. Allemaal hulpmiddeltjes om informatie snel te kunnen vinden in boeken, op de tablet en in de bib. Wat een fijne ervaring!

Schrikkeldag

Een speciale nacht voor de leerlingen van VBS De Schakel. 

Schrikkelnacht: voor de leerlingen van VBS De Schakel was het een speciale nacht. Ze bleven namelijk slapen op school. Dit is een vierjaarlijkse traditie van de school. Ze doen dit al sinds het jaar 2000, ter ere van de schrikkelnacht. 

Het beloofde leuk te worden. Ze aten hotdogs, keken een film en op hun blote voeten naar het toilet, dat hoorde er ook bij. ‘s Ochtends werden ze verwend met een lekker en gezond ontbijt. Ze deden ook ochtendgymnastiek om de spieren op te warmen. 

Waarschijnlijk zullen deze kinderen de volgende nacht goed geslapen hebben in hun eigen bed! 

Olivier

februari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven