november en december

De wet. Is. De wet.

In de lessen taal leerden we over instructies: teksten die ons vertellen wat we wel of niet mogen of moeten of hoe we iets moeten doen. 
De leerlingen mochten hun eigen land verzinnen, hun eigen steden, rivieren, gebergtes benoemen en ook hun eigen koning en koningin een naam geven. Daarna mochten ze het reglement van hun land schrijven. Hierbij moesten ze nadenken over wie, wat, waar, wanneer en hoe. Nadien hebben ze de wetten in de klas voorgesteld aan elkaar, met alles erop en eraan! 

Aanschouw hierbij zijne en hare koninklijke hoogheden! 

Lezen met je oren...

Voorlezen, dat is lezen met je oren. Of luisteren met je ogen. Het is avonturen beleven met je ogen dicht, en het is met je ogen wijd open meekijken in het boek. Het is niks van het verhaal missen, hoe groot of klein je ook bent, en hoe goed of minder goed je zelf leest. Het is één en al oor zijn.

Deze Voorleesweek staat luisteren centraal. Want wie goed luistert, leest meer.

Ons boomproject

Naar aanleiding van ons jaarthema gingen we op zoek naar de superkrachten van bomen. Ze zijn niet alleen prachtig mooi maar ze zorgen ook voor voedsel en een schuil- of woonplaats voor dieren, ze houden de aarde goed vast, ze kunnen CO2 omzetten in zuurstof en ze zorgen voor afkoeling. Dat laatste mochten wij in de kijker zetten en dit deden we met volle overgave. Dit zijn de resultaten van een boeiend groepswerk!

Wat legden Sint en Piet in ons schoentje?

Mijn vreemde dier

november en december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven