Internet of things door Victor H en Maurice

In deze les hebben we onze fantasie gebruikt om na te denken over wat onze elektrische toestellen in de toekomst allemaal zullen kunnen doen. Het zou kunnen dat een auto in  de toekomst bv. zelf zal kunnen rijden, dat je met je auto kan comuniceren, automatisch de temperatuur kan veranderen… 

Zelfs de koelkasten gaan slimmer worden in de toekomst. Die zullen misschien gerechten kunnen voorstellen met producten die nog in de koelkast liggn of je een bericht sturen bij over datum. Zo kan alles op tijd worden opgegeten en wordt er minder voedsel verspild. Of de koelkast stuurt jou een bericht wanneer een product op is en opnieuw moet aangekocht worden. Op die manier wordt ons leven makkelijker want al die snufjes zijn wel handig. Maar deze elektronische toestellen kunnen ook gehackt worden. Stel dat dit gebeurt dan geeft het de verkeerde informatie of doet het niet wat je wil. Dat is een nadeel aan al dat gemak. 

Al die zaken werken met elektronica en sensoren. Sensoren kunnen voelen. Op basis van deze gegevens kunnen we zelf sturen of programmeren. We kunnen al die toestellen ook via het internet besturen. Dan komen we tot een internet of things(internet van machines die over de hele wereld met elkaar communiceren). De evolutie in de techniek staat niet stil!

Internet of things door Victor H en Maurice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven