Down – go – up! Spelen met veerkracht

2 jaar corona, de oorlog in Oekraïne, onze eigen kleine zorgen, nee, het is niet altijd gemakkelijk om nu kind te zijn. Daarom kregen we vandaag bezoek van Eline. Het CLB startte een project rond veerkracht en daar werd onder leiding van Eline deze morgen rond gewerkt. Hoe we ons voelen kunnen we weergeven op een ladder. Onderaan is ‘down’, bovenaan is ‘up’ en ‘go’ zit er tussenin. De hele dag lopen we die ladder op en af. Veerkracht is het makkelijk op en af de ladder kunnen bewegen. Voldoende veerkracht hebben is weten wat ik moet doen als ik me eens niet goed voel, of als ik boos, gestresseerd of verdrietig ben. Als ik bovenaan de ladder in de ‘UP’-zone ben, concentreer ik me gemakkelijker, leer ik gemakkelijker en herstel ik zelfs vlugger als ik ziek ben. Als je geen veerkracht meer hebt, blijf je steken in de middelste of onderste zone. We kwamen te weten wat ons triggert waardoor we in de onderste zone terecht komen en we kregen ook tips wat we kunnen doen om onze veerkracht te verhogen. Er zijn immers allerlei apps en websites die ons daarbij kunnen helpen zoals www.noknok.be en www.watwat.be maar ook ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen kunnen ons rustiger maken. Het was een fijne activiteit!

Down – go – up! Spelen met veerkracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven