Digiwijs

Onze hele wereld wordt steeds meer beheerst door digitale media, slimme machines, datatransport via het wereldwijde web… en die evolutie gaat steeds sneller.
De wereld zal niet meer zonder internet kunnen. We moeten er verstandig en veilig leren mee omgaan. Afgelopen week zijn we daarom gestart met het thema ‘Digiwijs’.
Om de leerlingen te laten wennen aan de wereld van het wereldwijde web, zullen we het hebben over privacy, internetveiligheid, gebruik en misbruik van persoonlijke gegevens, omgaan met diverse multimediale technieken, robotisering …
We willen graag dat de leerlingen op een goede manier gebruik maken van deze moderne technieken. Dat zullen ze in hun latere leefwereld en ook voor hun job nodig hebben.
We willen hen wapenen tegen alles waarvoor het internet niet bedoeld is. We leren hen alert te zijn voor mogelijke valkuilen.
Door tijdens de lessen veel bezig te zijn met wat kan en wat niet kan, zou het dus best wel eens kunnen dat uw zoon of dochter thuiskomt met vragen. Samen zoeken we naar manieren om internetgevaar te ontdekken en in te schatten wat dat voor hen betekent. Ze leren hoe ze op een veilige manier zich op het internet kunnen begeven.
Omdat heel veel van de digitale wereld zich ook thuis afspeelt, zullen de kinderen met u hierover in gesprek of discussie willen gaan. Schrik dus niet als internet en multimedia plots een hot item wordt tijdens de huiselijke gesprekken!-)                                                                                                                       

De komende dagen brengen de leerlingen op deze blog zelf verslag uit over de lessen!

Digiwijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven