Bezoek College ten Doorn

Vandaag brachten we een bezoek aan de middenschool van het College ten Doorn. We werden hartelijk ontvangen. In de inkomhal hing een groot scherm voor mededelingen en daarop zagen we dat wij er heel welkom waren. Zo wisten ook de oud-leerlingen van onze school dat we op bezoek kwamen en ja hoor, om 10 uur kregen we hen te zien! Ze zagen er allemaal heel gelukkig uit en stellen het er zeer goed! 

We kregen een rondleiding en begonnen bij het binnenkomen van de school. Zo kregen we meteen een beeld van hoe een schooldag er daar uitziet. We hoorden ook waar we terecht kunnen met praktische of andere zorgen. Via een power point werden de verschillende studierichtingen uitgelegd, welke talentmodules er kunnen gekozen worden. Dat moesten we toch eventjes laten bezinken. 

Na de pauze mochten we nog deelnemen aan een workshop waar we de verschillende aspecten van het secundair nog beter leerden kennen. Zo maakten we kennis met CLIL, les krijgen in een andere taal. De leerkracht geschiedenis vertelde ons via een filmpje zaken over de prehistorie, in het Frans weliswaar. Daarna moesten we een tekst lezen en vragen oplossen, ook in het Frans. Dat lukte aardig! Er was ook een workshop STEM. We kregen allerlei opdrachten die met wetenschappen en wiskunde te maken hadden. Er was een electrospel waar we de verschillende talentmodules en vakken leerden kennen en een gezelschapsspel om onze eigen talenten in verband te brengen met die modules. De laatste workshop was er een waar we vragen mochten stellen: ‘Alles wat we wilden weten over het eerste middelbaar maar nog nooit hadden durven vragen.’ Een leerkracht gaf er antwoord op.

Ja, stilletjesaan zien wij het wel zitten om naar dat eerste middelbaar te vertrekken!

Bezoek College ten Doorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven