Bezoek College ten Doorn

Vandaag brachten we een bezoek aan de middenschool van het College ten Doorn. We werden er hartelijk ontvangen.

We kregen er een rondleiding en begonnen bij het binnenkomen van de school. Zo kregen we meteen een beeld van hoe een schooldag er daar uitziet. We hoorden ook waar we terecht kunnen met praktische of andere zorgen. Via een power point werden de verschillende studierichtingen uitgelegd, welke talentmodules er kunnen gekozen worden. Dat moesten we toch eventjes laten bezinken. 

Meteen daarna werden we op sleeptouw genomen om de school beter te leren kennen. We brachten een bezoek aan de refter, de bibliotheek, het gebouw met de leslokalen en wandelden doorheen het vele groen. Onderweg kregen we uitleg en natuurlijk ook een aantal opdrachten. In de refter moesten we een picasso ‘rollen’. Gooien met een dobbelsteen en het overeenkomstig lichaamsdeel tekenen. Zo verkregen we inderdaad een typisch picassogezicht. In de bibliotheek maakten we kennis met Latijn. Je zou er versteld van staan hoeveel Latijnse woorden we konden herkennen. We kregen er ook een opdracht rond voorspellend lezen. Een cover van een boek zonder de achterflap moest onze fantasie laten werken om te achterhalen waarover het verhaal zou kunnen gaan. 

Het zal volgend jaar zeker even wennen worden!-) Maar de goesting om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen die komt al om de hoek piepen!

Bezoek College ten Doorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven