Maskers van gips

Volgende week vieren we carnaval en dat kan natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Er worden maskers geknutseld, vreemde hoeden gemaakt,… en ook wij konden niet achterblijven. Wij kozen ervoor om maskers te maken met gipsverband. Eerst bekeken we een instructiefilmpje en daarna gingen we per twee aan de slag. Alvorens het gipsverband aan te brengen smeerden we het gelaat goed in met vaseline, vooral de wenkbrauwen kregen een dikke laag en vervolgens spanden we plasticfolie over het haar. Daarna brachten we het gipsverband aan. Een secuur werkje want we willen natuurlijk wel dat de gelaatstrekken goed zichtbaar zijn. En dan … het spannendste moment van de namiddag. Zou het masker wel loskomen?

En ja hoor, het ging wonderwel, een hele verademing want zo’n masker op je gezicht is niet zo’n fijn gevoel. Bovendien konden we ook niet praten, het is nog nooit zo stil geweest in onze klas (-:

Nu worden de maskers gemonteerd op staven en op de spaghettiavond worden ze tentoongesteld. Benieuwd of jullie ons herkennen?! 

Maskers van gips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven