3de graad

Via deze weg willen we jullie graag op de hoogte houden van wat er leeft in onze klas. Hopelijk komen jullie regelmatig een kijkje nemen. 

PB090227 2

 

     Robbe en Meike

Lars, Arthur, Sem, Oliver, Toon en Mona

Kato, Rob, Niels en Thibeau

juf. Myriam

                   

 

  • enkele weetjes:

 - Onze klas telt 12 leerlingen: 2 leerlingen in het 6de , 6 leerlingen in het 5de leerjaar en 4 leerlingen in het 4de.

 - We sporten op woensdagvoormiddag en op donderdagvoormiddag.

 - Op  6 december beginnen de zwembeurten te lopen. We gaan 11 keer zwemmen.

 - Donderdag is fruitdag, het fruit wordt voorzien door de school in samenwerking met de ouderraad.

 - We gaan op  zeeklas van 8 tot 12 oktober.

 - We brengen een bezoek aan technopolis on tour.

 - Dit schooljaar nemen we opnieuw deel aan 'one mile a day'.

 - Ook de kangoeroewedstrijd staat opnieuw op het programma.

 

bezoek aan de Maricolen te Maldegem

Vandaag bezochten we, de schoolverlaters, de Maricolen in Maldegem, de laatste middelbare school in een reeks van drie. Reeds enige tijd terug hadden we moeten aangeven welke studierichting ons het meest aansprak dus we waren wel benieuwd wat men voor ons in petto had. Het was dan ook erg fijn te kunnen vaststellen dat we drie verschillende lessen mochten volgen die aansloten bij onze keuze. Om dit te realiseren en de voormiddag vlot te laten verlopen werden we in wel 15 groepen verdeeld. Dat is veel maar we waren daar dan ook niet alleen. Heel veel zesdeklassers kwamen namelijk een kijkje nemen. De leerlingen van de middenschool waren echter niet aanwezig op een aantal leerlingen na die de verschillende groepen op sleeptouw namen. Sommigen onder ons volgden een les Latijn, Frans of Nederlands. Weer anderen kregen kookles, wentelteefjes, of een les techniek met de soldeerbout en een aantal leerlingen deden wetenschappelijke proefjes. Maar ook lichamelijke opvoeding en dans, breakdance, stonden op het programma. Ook de wiskundeles werd erg gesmaakt.

Ja, ja, het middelbaar lonkt om de hoek en heel wat leerlingen kijken er al naar uit.

DSC02090DSC02092DSC02097 DSC02094 

zwerfvuilactie

Naar jaarlijkse gewoonte namen we ook dit schooljaar weer deel aan de zwerfvuilactie en we hadden geluk, het zonnetje was van de partij. Gewapend met vuilzakken en handschoenen gingen we op pad. Ook aan de veiligheid werd er gedacht want we moesten allemaal een fluohesje aandoen. Vol goede moed vertrokken we. We hoopten enkele spectaculaire vondsten te doen en heel wat vuilzakken te vullen maar niets van dat alles. Al bij al vonden we niet zoveel afval, niet direct motiverend voor ons maar wel goed voor het milieu natuurlijk. Om toch wat te verzamelen speurden we de grachten af op zoek naar ronddrijvende blikjes en flesjes en naast heel wat natte voeten leverde dit toch een volle vuilzak op.

DSC02057  DSC02059  DSC02063

Techniek op ons bord.

Ook op 21 februari werd er heel wat gekokkereld. Nu eens niet voor de jarigen met wel voor ons thema van wereldoriëntatie: techniek op ons bord. Gelukkig had de juf voor wat versterking gezorgd want er stond een heus menu op het programma. We werden in verschillende groepjes verdeeld en onder het waakzame oog van een volwassene bereidde elke groep een deeltje van ons 4-gangenmenu. De ene groep zorgde voor het aperitief, een mocktail op basis van druivensap en sinaasappelsap met daarbij huisgemaakte aardappelchips. Het was een hele uitdaging om de chips lekker knapperig te krijgen en ook de glazen voor het aperitief mochten er een beetje feestelijk uitzien. Die kregen een suikerrandje. Ondertussen ging een ander groepje aan de slag met een pompoen en bijhorende groenten. Die toverden ze in een mum van tijd om in een heerlijke pompoensoep met krokantjes van gerookt spek. Vervolgens stonden er hesperolletjes met prei in een heerlijke kaassaus en aardappelpuree op het menu. Vakkundig werd de prei in de ham gerold en de beste puree ooit werd op tafel getoverd. Maar ook het dessert mocht niet ontbreken. Appelcake. De ene cake kwam wat moeilijk uit de bakvorm maar de smaak mocht er zeker zijn. Uiteraard mochten we na afloop met z'n allen gezellig tafelen. Elke gang werd geproefd en gekeurd en goed bevonden. Het werd niet alleen een smakelijke maar vooral ook boeiende voormiddag waarbij we heel wat keukenattributen leerden hanteren en zelfs een aantal keukentechnieken onder de knie kregen. sommige leerlingen ontpopten zich als een echte chef in wording. Misschien iets om in het achterhoofd te houden bij de nakende studiekeuze.

Appeltaart en koekjes

Vandaag vierden we de jarigen van de maand januari. Ook deze keer werd er weer lekker gekookt of beter gezegd gebakken. Josse verraste ons met een lekkere appelcake en Gisa bakte jammie koekjes. Letterlijk en figuurlijk koekjes om je vingers bij af te likken. Zowel de cake als de koekjes smaakten verrukkelijk. Dank je wel allebei en nog een gelukkige verjaardag.

DSC02027    DSC02028    DSC02031

Appeltaart en koekjes

Vandaag vierden we de jarigen van de maand januari. Ook deze keer werd er weer lekker gekookt of beter gezegd gebakken. Josse verraste ons met een lekkere appelcake en Gisa bakte jammie koekjes. Letterlijk en figuurlij koekjes om je vingers bij af te likken. Zowel de cake als de koekjes smaakten verrukkelijk. Dank je wel allebei en nog een gelukkige verjaardag.

DSC02027    DSC02028    DSC02031