De Ten Duinenabdij en sport en spel op het strand

Deze morgen brachten we een bezoek aan de Abdij Ten Duinen. Het werd een boeiend bezoek onder leiding van een toffe en aangename gids. Hij vertelde ons heel wat over het leven van de monniken en de lekenbroeders ten tijde van de Middeleeuwen. Ondertussen bezochten we de abdij, 't is te zeggen, wat ervan overblijft. Een groot deel van de ruïnes liggen nog onder het zand maar wat ervan opgegraven is is best wel een bezoekje waard. Nadat we de ruïnes aan een grondig onderzoek onderworpen hadden gingen we naar het museum. Daar mochten we eerst een film bekijken over het monnikenbestaan. De film is van de hand van Stijn Coninx en Jelle Cleymans speelde de hoofdrol. Nu konden we ook zien hoe het er echt aan toe ging. Tot slot kregen we nog een rondleiding in het museum en voor we het goed en wel beseften zat onze tijd in Ten Duinen er alweer op.

Deze middag geen lunchpakket op het menu maar een warme maaltijd. Een ware feestmaaltijd: tomatensoep, frietjes met stoofvlees en rauwe groenten en een ijsje als dessert. Ook deze maaltijd ging weer vlotjes naar binnen. Toen we nog volop aan het eten waren kregen we bezoek. Juf Isabelle kwam naar jaarlijkse gewoonte tot hier om deel te nemen aan de namiddagactiviteiten.  Op het programma stonden KUBB , balspelen, zandkastelen bouwen, schelpen zoeken en knutselen van een windharp.. Terwijl we aan het spelen waren op het strand stroomde het volk opeens in grote aantallen toe. 

Het werd een leuke namiddag, met schitterend weer.  Maar van al dat sporten en spelen kregen we grote honger. Gelukkig was ook het diner een feest: hotdogs. Om de dag af te ronden volgde er nog een mooie film en toen was iedereen klaar om naar z'n bedje te gaan.

Voor de foto's van de namiddagactiviteiten raadpleeg je best de mappen van de verschillende klassen aangezien elke juf een vaste activiteit begeleidde. S.L. 5-6 / S.M. 3de graad