3de graad

Via deze weg willen we jullie graag op de hoogte houden van wat er leeft in onze klas. Hopelijk komen jullie regelmatig een kijkje nemen. 

P6270013 2

Wij zijn

 Lars, Arthur, Sem, Oliver en Mona

Kato, Rob, Niels en Toon

Laurence, Fien, Esmee en Lies

juf. Myriam

en ...

WIJ ZIJN DOL OP ONZE WERELDBOL.

                   

 

  • enkele weetjes:

 - Onze klas telt 13 leerlingen: 5 leerlingen in het 6de , 4 leerlingen in het 5de leerjaar en 4 leerlingen in het 4de.

 - We sporten op dinsdag- en donderdagnamiddag met juf Valerie.

 - Op  5 december beginnen de zwembeurten te lopen. We gaan 10 keer zwemmen.

 - Donderdag is fruitdag, het fruit wordt voorzien door de school in samenwerking met de ouderraad.

 - We gaan op stadsklas van 14 tot 16 oktober.

 - Op 21 november gaan we naar de musical Annie, aangeboden door de ouderraad.

 - 2020 is een schrikkeljaar dus we blijven opnieuw slapen op school.

 - Dit schooljaar nemen we opnieuw deel aan 'one mile a day'.

 - Circus Picolini is terug van de partij, we laten het beste van onszelf zien op 15 en 16 mei.

 - Ook de kangoeroewedstrijd staat opnieuw op het programma.

 

2 september, Terug naar school.

Tot mijn plezier kan ik vaststellen dat alle leerlingen van de klas blij zijn dat de school opnieuw begonnen is. Ze hebben er zin in, net als ikzelf. Goedgemutst zoeken we onze klas op. HIer zullen we onze eerste voormiddag grotendeels doorbrengen. Nieuwsgierig neuzen we in onze leer- en werkboeken, het zijn er een hele hoop waaronder enkele spiksplinternieuwe. Natuurlijk is er ook tijd om onze vakantieverhalen met elkaar te delen. De meesten onder ons kennen elkaar en hebben reeds eerder bij elkaar in de klas gezeten. Met plezier verwelkomen we de vier meisjes van het vierde leerjaar. Een hele verandering want het aantal meisjes in de klas was laag. Als de leerlingen uitverteld zijn neem ik snel terug het woord want uiteraard heb ook ik heel wat te vertellen. Drie leerjaren bij elkaar vraagt om een goede organisatie en daar horen natuurlijk afspraken bij. Dat het voor ieder van ons een serieuse aanpassing is daar bestaat geen twijfel over maar als ieder van ons zijn beste beentje voorzet zal dit wel lukken. Zonder dat we er erg in hebben vliegt de tijd voorbij en is het middagpauze. Op het menu staan belegde broodjes.Iedereen heeft precies een reuzenhonger en het duurt dan ook niet lang voor onze voorraden uitgeput zijn. 's Namiddags willen we ook de banden met de andere leerjaren aanhalen en daarom werken we klasdoorbrekend. Iedere leerkracht heeft een andere activiteit in petto. Al draaien ze wel allemaal rond hetzelfde thema.  Ons jaarthema is 'dol op onze wereldbol.' Er wordt geknutseld, gezongen, gespeeld en uiteraard wordt er ook gekookt want om 15.15 uur staat er een muzisch moment op het programma. We bereiden mocktails en hapjes met ingrediënten uit onze eigen moestuin. Lekker en gezond!  Aan de gezichten te zien op het einde van deze eerste schooldag was het een geslaagde dag. En vanaf morgen neuzen we niet langer in onze werkboeken maar gaan we er echt mee aan de slag.     

 P6240001P6240002 2    P6240004                                                                                                

Meike's verjaardag

Vandaag vierden we Meike haar verjaardag. Op het menu stonden pizzaslakjes. Het concept zag er leuk uit maar het vergde toch heel wat creativiteit van de koks om het recept tot een goed eind te brengen. Wellicht had dit ook deels te maken met de inbreng van de juf. In de moestuin stonden nog wat tomaten, wortels en uien. Bovendien werd het geheel afgewerkt met wat wilde selder en bieslook uit eigen moestuin. Bijgevolg was het deeg te zwaar belegd om nog deftig te kunnen oprollen. Uiteindelijk leek het meer op lasagne dan op pizza maar lekker was het wel.

Gelukkige verjaardag Meike.

En zo kwam er een einde aan een prachtige week

Deze morgen was het een bedrijvigheid van jewelste. De valiezen moesten opnieuw gepakt worden. En dat bleek niet altijd even eenvoudig. Wat maandag netjes geplooid in de valies zat was nu een hele hoop geworden. Hoe moest dit in godsnaam terug in die valies geraken? Maar door goed samen te werken lukte het meestal wel. Al moest er bij sommigen wel heel veel in een kleine koffer geraken. Uiteraard moesten de kamers ook weer op orde gebracht worden. Sommige leerlingen hadden zoveel zand meegenomen naar boven dat je bijna een zandkasteel kon bouwen maar ook lege flesjes en zakjes van het lunchpakket slingerden hier en daar nog rond. Gelukkig bleef er nog wat tijd over om nog een laatste bezoek te brengen aan het strand. Wie goed zocht of geluk had vond opnieuw erg bijzondere dingen. Weer andere leerlingen vonden het leuker zich nog eens goed nat te maken, niet ideaal want omkleden zat er niet meer in. Terug in de Midwester was het tijd om de jarige Robbe uit het 5de leerjaar van St.-Laureins Laureins te vieren. We kregen kinderchampagne en chips. Na het lunchpakket werd de bus ingeladen en trokken we richting Knokke. Naar deze uitstap hadden heel wat leerlingen uitgekeken. De tijd vloog dan ook voorbij in het zwembad.  En zo kwam er een eind aan de zeeklas.

Uiteraard wil ik nog even van de gelegenheid gebruik maken maken om de ouderraad te bedanken voor hun bijdrage aan deze week. Duizendmaal merci.

PA120238

 

Oostduinkerke/De Panne

Deze ochtend bij het ontwaken hoorden we de regendruppels tegen de ruit tikken. Dat waren we niet meer gewoon na het prachtige weer van de voorbije dagen. Maar... geen nood, vandaag zouden we met de tram naar Oostduinkerke gaan om Navigo, beter bekend onder de naam visserijmuseum te bezoeken. Gewapend met onze regenjas gingen we op pad. Algauw bleek die overbodig te zijn want het zonnetje kwam erdoor. Gelukkig maar want van de tramhalte was het toch nog een heel eindje stappen. Bij het museum kregen we per twee een opdrachtenboekje. Om de antwoorden op de vragen te vinden moesten we het hele museum doorkruisen. Dit bleek niet altijd even gemakkelijk. We leerden heel wat bij over de verschillende manieren van vissen, over de IJslander en andere schepen maar evengoed over het bijgeloof van de vissers. Onder een stralende zon nuttigden we onze boterhammen in de tuin van het museum en daarna ging het opnieuw richting Oostduinkerke Bad om de tram te nemen richting De Panne. In de Duinpanne, voordien het natuureducatief centrum de nachtegaele volgden we een piratenroute. Met een schatkaart in de hand gingen we op zoek naar antwoorden op allerlei natuurvragen. Met de antwoorden konden we een woord ineenpuzzelen, dat woord leidde ons naar het insectenhotel waar we een code konden vinden. Met die code konden we de schatkist openen. Voor elk van ons zat er een potlood in. Nu hadden we nog een fikse wandeling voor de boeg. Helemaal van De Panne naar St.-Idesbald, langs het strand, een ideale gelegenheid om nog wat schelpen en andere vondsten te verzamelen. Bij aankomst in de Midwester stond Mr Piet ons op te wachten. Wie wou kon nog snel een douche nemen want na  het diner stond de casinoavond op het programma. We speelden er op los en verzamelden heel wat jetons. UIteindelijk bleek elke klas een winnaar te hebben, voor onze klas wat dat Rob. Moe maar tevreden gingen we slapen.

De Ten Duinenabdij en sport en spel op het strand

Deze morgen brachten we een bezoek aan de Abdij Ten Duinen. Het werd een boeiend bezoek onder leiding van een toffe en aangename gids. Hij vertelde ons heel wat over het leven van de monniken en de lekenbroeders ten tijde van de Middeleeuwen. Ondertussen bezochten we de abdij, 't is te zeggen, wat ervan overblijft. Een groot deel van de ruïnes liggen nog onder het zand maar wat ervan opgegraven is is best wel een bezoekje waard. Nadat we de ruïnes aan een grondig onderzoek onderworpen hadden gingen we naar het museum. Daar mochten we eerst een film bekijken over het monnikenbestaan. De film is van de hand van Stijn Coninx en Jelle Cleymans speelde de hoofdrol. Nu konden we ook zien hoe het er echt aan toe ging. Tot slot kregen we nog een rondleiding in het museum en voor we het goed en wel beseften zat onze tijd in Ten Duinen er alweer op.

Deze middag geen lunchpakket op het menu maar een warme maaltijd. Een ware feestmaaltijd: tomatensoep, frietjes met stoofvlees en rauwe groenten en een ijsje als dessert. Ook deze maaltijd ging weer vlotjes naar binnen. Toen we nog volop aan het eten waren kregen we bezoek. Juf Isabelle kwam naar jaarlijkse gewoonte tot hier om deel te nemen aan de namiddagactiviteiten.  Op het programma stonden KUBB , balspelen, zandkastelen bouwen, schelpen zoeken en knutselen van een windharp.. Terwijl we aan het spelen waren op het strand stroomde het volk opeens in grote aantallen toe. 

Het werd een leuke namiddag, met schitterend weer.  Maar van al dat sporten en spelen kregen we grote honger. Gelukkig was ook het diner een feest: hotdogs. Om de dag af te ronden volgde er nog een mooie film en toen was iedereen klaar om naar z'n bedje te gaan.

Voor de foto's van de namiddagactiviteiten raadpleeg je best de mappen van de verschillende klassen aangezien elke juf een vaste activiteit begeleidde. S.L. 5-6 / S.M. 3de graad