L6

 

De laatste klas van de basisschool, daar zijn wij nu aangekomen.

We zullen er een keitof jaar van maken en ons goed voorbereiden op het middelbaar.

Op onze blog kunnen jullie volgen wat we in het zesde allemaal beleven.

 Op 2 september vliegen we er met veel plezier weer in!

 

Robbe, Bram, Nand, Slevin, Lauren, Emma, Marie, Lander, Yoran, Leonie, Arent, Jelle, Matteo, Rimke, Daan, Maxim, Joppe, juf Vanity en juf Hilde

 

 

 

 

 

 

 

 DSC 0095

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leerlingenraad

Er komt een leerlingenraad! Vanmiddag werd uitgelegd wat de precieze taak is van de leerlingenraad en hoe je je kandidaat kunt stellen. Je moet goed kunnen spreken, goed kunnen luisteren en actief meehelpen om de ideeën uit te werken. Aanstaande vrijdag moeten alle kandidaturen binnen zijn en volgende week wordt er actief propaganda gevoerd. Dinsdag worden alle kandidaten voorgesteld en de week erna zijn er dan verkiezingen. Spannend hoor! Benieuwd wie er allemaal meedoet!

Startviering

Ik ben ik

en jij bent jij

in zoveel kleine dingen

verschillend van mij.

Maar soms 

liggen we samen te dromen

van wat zal komen.

Dan steken we de hoofden bij elkaar

en komt er heel wat voor mekaar.

Vind jij dat niet wonderbaar?

 

Met dit gedicht van Jan Wauters begonnen we deze namiddag onze startviering. Het werd een stemmig uurtje. Er werden mooie teksten voorgelezen waarin duidelijk werd dat iedereen talenten heeft. Ook het verhaal van Kikker leerde ons dat. In de bijbel vinden we eveneens mooie verhalen; het mosterdzaadje is piepklein, je kunt het met moeite zien en toch groeit het uit tot een grote boom met een machtige kruin. Ja, in elke leerling zit een schat verborgen! Laten we er een mooi schooljaar van maken!

 

Wiskunde met klas 5

Het contractwerk ziet er dit jaar iets anders uit. Na de speeltijd vormen we teams met klas 5 om ons contract van wiskunde tot een goed einde te brengen. Met 4 of 5 juffen erbij loopt dit erg gesmeerd. Het is boeiend om te zien hoe de leerlingen elkaar helpen om vooruit te geraken. Elkaar helpen is immers meer dan elkaar de goede uitkomst verklappen. Maar de zesdeklassers doen dat zeer goed! Er zitten zeker toekomstige leerkrachten tussen!-) Natuurlijk is het soms ook wel lastig. Want sommige leerlingen vragen meer aandacht dan andere en dan raak je zelf niet zo vlug vooruit als je zou willen. Maar na de speeltijd is iedereen enthousiast om aan die wiskunde te beginnen en zo hebben we het graag! De teams zullen regelmatig wisselen zodat het voor iedereen spannend blijft! 

Eerste hulp bij schoolafspraken!

Deze week werden de schoolafspraken voorgesteld. Het is belangrijk dat die elk jaar in september nog eens op een rijtje worden gezet. Als oudsten en verstandigsten van de school valt die eer te beurt aan onze zesdeklassers. Het publiek was zeer aandachtig toen het 'schoolafsprakenteam' begon. Ze luisterden goed en konden dan ook alle vragen beantwoorden. Ook de 'peacemakers' werden voorgesteld. Vanaf deze week zijn zij tijdens de pauze beschikbaar om conflicten te helpen oplossen. Je herkent de peacemakers aan hun rode cape met vredesteken. En om het sparen van de sterren in goede banen te leiden werden ook per klas twee sterrenwachters aangesteld. Zij zorgen ervoor dat ze hun klas kunnen blijven motiveren om de afspraken na te leven. Zo moet het mogelijk zijn om over een paar weken al 15 sterren verzameld te hebben om zo een zelfgekozen beloning in de wacht te slepen. We zijn razendbenieuwd! 

Het maandpunt 'samenhorigheid' is in het zesde alvast goed gestart!

Eerste week voorbij gevlogen!-)

Wat gaat dat toch snel! De eerste schoolweek zit er al op! Alle leerlingen zijn het al goed gewoon in de zesde klas. Er werd deze week zeer geconcentreerd gewerkt. En goed gewerkt! De vakantie heeft merkbaar deugd gedaan! Deze namiddag werden de handen uit de mouwen gestoken. De affiches om de andere klassen aan te moedigen om sterren te sparen door zich aan de schoolafspraken te houden moesten afgewerkt worden want maandag worden die nog eens voorgesteld door onze klas. En daarna moest er gekaft worden. Maar ook dat ging vlot. Kijk maar in het fotoalbum! Daar zie je iedereen geconcentreerd aan het werk!