Operation Switchback

Deze morgen vertrokken we met onze fiets naar 'Operation Switchback'. Bij aankomst konden we al meteen merken dat het er in het leger streng aan toe kan gaan. Per 3 gaan staan en niet praten. We kregen eerst een beetje algemene uitleg : belangrijke personen, klederdracht van de Amerikaanse, Canadese en Duitse soldaten, voertuigen,... Dan konden we kennis maken met het internationaal spellingsalfabet. Bepaalde woorden moesten we daarin omzetten. Maar ook omgekeerd moesten we ontcijferen wat de radiobooschap was. 

Daarna werden we in groepen verdeeld voor wat verdere uitleg over de gevonden voorwerpen aan het kanaal en over hoe de gewonden werden verzorgd. Allemaal zeer interessant om te horen en vooral om al die originele voorwerpen te mogen bezichtigen. Dan deden we ook nog een hindernissenparcours waar we maar niet genoeg konden van krijgen. De kleren en vooral onze knieĆ«n waren wel wat vuil geworden maar dat deerde ons niets. 

Om af te sluiten kregen we nog een soldatenkoek. Het is zeker en vast eens de moeite waard om dit weekend ook eens een bezoekje te brengen en de medewerkers aan het werk te zien tijdens 'de battle'.