L5

 

                   Welkom in klas 5 !

                                                     bij juf Valerie

 

 SANY0053

Sint op bezoek

Het was een drukke dag voor de Sint. Hij had gelukkig ook even tijd om in onze klas te komen. We kregen heel wat leuke spullen : strips, knutselmateriaal, spelletjes,.... en natuurlijk ook wat lekkers. Deze namiddag mochten we daar ook mee spelen. De boog moet niet altijd gespannen staan hé ;-))

Voorstelling zeeklas

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de voorstelling in elkaar te steken voor de zeeklas. Eerst moesten we een tekst schrijven waarin voldoende informatie stond van wat we geleerd hebben op zeeklas. Daarna moest dit in toneelvorm gegoten worden. Dat was niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig waren er de juffen die ons af en toe konden bijsturen. En uiteraard moesten we dan proberen om onze tekst in te studeren zoals echte acteurs. De zenuwen waren er natuurlijk maar eens we op het podium stonden, lukte dit wel. Met de nodige kostuums en attributen was het plaatje helemaal af. We mogen trots zijn op het resultaat! 

BEDANKT!

Bij deze nog een speciaal woord van dank aan de ouderraad voor de financiële steun om deze zeeklas mogelijk te maken. DANK U WEL!

Zeeklas vrijdag

De laatste dag van onze zeeklas. Aan de ene kant een beetje jammer want het is voorbij gevlogen maar aan de andere kant zijn we blij dat we straks onze ouders, broers en zussen terug kunnen begroeten. Er heerste al vroeg een drukte van jewelste : beddenlakens aftrekken, valiezen maken en spulletjes samen rapen. Er werd heen en weer gelopen met koffers en zakjes. Eens dat achter de rug was, konden we nog even naar het strand om de laatste schelpen te zoeken. Daarna stond nog een klein feestje op het programma om Robbe zijn verjaardag te vieren :  we aperitiefden met chips en kinderchampagne. Na de lunch trokken we naar de bus richting Knokke. De leuke afsluiter van deze week was het zwemmen. De glijbanen werden druk bezocht en we beleefden nog dolle pret. Moe maar voldaan konden we deze week afsluiten. 

Zeeklas donderdag

Vandaag hebben we veel kilometers in de benen. Hoewel de dag regenachtig begon, is het toch nog goed gekomen. Na het ontbijt trokken we met de tram naar Oostduinkerke naar het visserijmuseum. Daar kregen we een bundeltje waarmee we op zoek moesten gaan naar allerlei antwoorden. Zo waren we onze eigen gids. We waren enthousiast aan  de slag gegaan. De kelderverdieping kon ons het meest bekoren want daar waren de vissen te zien in het aquarium. Erna konden we ons lunchpakket opeten in de stralende zon. Een echte zomerdag in de herfst! Daarna namen we terug de tram naar De Panne, onze uiterste badplaats aan de Belgische kust. Daar hebben we een piratenroute gedaan. Aan de hand van enkel infopanelen gingen we op zoek naar letters. Daarmee vonden we het woord : insectenhotel. Toen dachten we dat we de schat reeds gevonden hadden maar we moesten nog een code zien te vinden. We goochelden met allerlei cijfers totdat Robbe de echte code gevonden had. Knap werk man! Dankzij jou konden we de schatkist open doen zodat we elk een potlood kregen als aandenken. Alsof dat nog niet genoeg was, moesten we nog aan onze lange wandeltocht langsheen het strand beginnen. Uitgehongerd kwamen we terug in de Midwester. Na het douchen begonnen we aan onze casinoavond. Een dikke proficiat aan Arent die gewonnen was. Lore Sierens uit klas 6 werd tweede en Rob uit Sint-Margriete een derde plaats. Maar het belangrijkste was dat we er allen plezier aan hebben beleefd.