uitstap naar het bos

Deze morgen vertrokken we met lachende gezichten naar het bos (het leen in Eeklo). Het zonnetje was ook van de partij joepie.

Toen we er aan kwamen maakten we een grote wandeling en wat was er veel te vinden in dit grote bos, eikels en hun hoedjes, kastanjes, blaadjes, paddenstoelen...we verzamelden van alles in onze zakjes.

We speelden ook in het speelbos en wie hoorden we daar huilen? ....Het was Roodkapje met haar mandje vol koekjes, ze was verdwaald in het bos en vond de weg niet meer. Ze moest naar haar oma in St-Laureins. Dat was toevallig wij waren van St-Laureins dus mocht Roodkapje mee met ons. Ze logeert nu in onze klas en volgende week helpen we mee zoeken naar het huisje van haar oma. Uit dank kregen we van Roodkapje al een lekker chocoladekoekje die we mochten opsmullen in het speelbos.

Nadien wandelden we verder om nog meer bosschatten te vinden en wat was dat mooie rode paddenstoelen met witte stippen, zouden kabouter Plop en zijn vrienden erin wonen? Bet en Leon dachten er ééntje te zien lopen hebben in het gras maar ze waren zoooo klein.Toen begonnen onze buikjes te knorren engingen we pick-nicken aan tafeltjes...hmm dat smaakte

Toen mochten we op de leuke speeltuin spelen, nog een koekje eten en drankje drinken en dan was het tijd om naar huis te gaan.

Het was een superleuke dag en Roodkapje? Die mocht van Jules in zijn bed slapen lief hé.