K1A

 

Welkom in de 1e kleuterklas A

bij Juf Martine

 

                                                                                                   

 

 

  

 

uitstap naar het bos

Op vrijdag 12 oktober vertrokken we met de huifkar naar het Leen. "Leuk hé juf zo wiebelen op de huifkar"...

Daar aangekomen zochten we blaadjes, eikels, kastanjes...allemaal bosschatten. Maar er was ook een echte schat verstopt in het speelbos door kabouter puntneus en happy. Milo vond de schat en er zaten lekkere koekjes en wafeltjes in een oranje koffer. In de namiddag mochten we die smakelijk opeten. We speelden in het speelbos op de wip, op de grote boomstammen en we zagen echte kikkers...wat grappig.

's Middags hadden we al reuzehonger en konden we genieten van onze pic-nic in het zonnetje.

Daarna speelden we nog in de speeltuin en toen was het tijd om terug te keren met de huifkar. En ja hoor door het wiebelen werden onze kabouters ook een beetje moe en bij sommige vielen de oogjes zelfs een beetje toe

 

Uitstap naar de boerderij en de speeltuin

Op vrijdag 1 juni vertrokken we met de bus naar de boerderij (Diepenbeekhoeve in Oostwinkel). Daar aangekomen kregen we een grote rondleiding, we gingen eerst een kijkje nemen bij de koeien. Die mochten we zelf eten geven, dus gingen we aan het werk met schopjes, borstels, tractors en kar, kruiwagen...nadien brachten we een bezoekje aan de kleine kalfjes die we mochten aaien, wat schattig. Daarna kregen we van de boerin een glaasje verse koemelk uit een reuzetank. Toen gingen we naar het konijnenhok waar we mama konijn mochten strelen. Als laatste bezochten we de varkens met hun biggetjes...daar stonk het wel een beetje hoor. De boer kwam met zijn tractor aangereden en we mochten allemaal samen in de kar zitten voor een tochtje te maken op de grote boerderij wat was dat een belevenis.

s'Middags reden we richting De Muze waar we lekkere frietjes met chipolatta en appelmoes aten, wat hadden we een honger. Daarna konden we naar hartelust spelen op de speeltuin en voetballen op het grote grasveld. 

Moe maar voldaan van een superleuke dag keerden we terug naar school. Nogmaals dank aan de ouderrraad die ervoor zorgde dat we deze uitstap volledig gratis konden maken.

 

 

 

De dierendokter

Er kwamen 2 dierendokters op bezoek in onze klas,nl mama van Olivier (1ka) en papa van lauren (1kb) nogmaals bedankt hiervoor. Het was een hele leerrijke ervaring. In de klas gingen we natuurlijk ook aan de slag. De mezanine werd omgetoverd tot dierenkliniek met dokterkledij, knuffeldieren en doterstassen. We knutselden groepswerken , een dierenambulance (waar we in konden spelen)en een bedanking voor de dierendokter. We knutselden een dokterstas, dokter Jules met een stethoscoop die we rijgden van stukjes rietjes, pilletjes die we maakten van klei voor in een pillendoosje.  De juffen speelden toneeltje rond de dierenkliniek... er werden verhaaltjes vertelt, spelletjes gespeeld, beweginsmomentjes en drama gedaan rond de dieren en dierendokter. Als we nu vragen wie er dierendokter wil worden gaan de meeste vingertjes de lucht in, wat is er nu leuker dan die schattige lieve dieren(knuffels) te verzorgen....

we maken muziek rond carnaval

Onze klas werd omgetoverd tot carnaval overal, kleuters mochten confetti gooien (wat een kleurrijk tapijt kregen we), serpentines blazen waar we het raam en onze draad doorheen de klas mee versierden. Boven werd een confettihoek gemaakt waar ze in de cofettibak naar hartelust konden spelen met potjes, schepjes...in de confetti. We maakten veel muziek in de muziekhoek met allerlei instrumenten. In de poppenhoek konden we ons verkleden in allerlei gekke figuren. De Julesplaat werd met magneten aangevuld waardoor we een gekke Jules, papa enz kregen(ruimtelijke begrippen komen aan bod zoals op het hoofd, onder de neus...) We speelden een spel 4 kleuters werde verkleed in een carnavalfiguur, hoeden of atributen werden verwisseld en 2 andere kleuters moesten raden wat er veranderd was.Juf Hilde en juf Katia speelden poppenkast voor ons over de bal van bol...We knutselden trommels en leuke hoedjes en gingen in andere klassen onze liedjes zingen. We maakten pannenkoeken waar we heerlijk van smulden.En de grote dag zelf was carnaval op school  (iedereen mocht verkleed naar school komen) met modeshow, gek toneeltje van de juffen, stoet en film met chips en een drankje. 

 

glitterkerst

Onze klas werd omgetoverd tot een lichtjesglitterkerstklas, we hadden een donkere hoek met kerstlichtjes waar we soms verhaaltjes in gingen beluisteren die de juf vertelde. We speelden in de zandbak met kerstfiguren. In de poppenhoek hadden we glitterkledij en kerstmankledij om ons te verkleden, mooie glazen en kerstborden om feest te vieren. We speelden spelletjes met zaklampen, het licht volgen, het licht  laten schijnen op voorwerpen die juf benoemde.We maakten glitterppap voor in onze glitterflessen te gieten die we op nieuwjaar tevoorschijn toveren. We knutselden een theelichthouder voor mama en papa als cadeautje voor onder de kerstboom. We hielden een kerstfeestje met lekkere oliebollen, chocolademelk,fristi of water en natuurlijk waren er ook cadeautjes. Voor we die mochten openmaken moesten we een opdracht doen (vb nieuwjaarsbrief opzeggen, dansjuf/meester spelen, kimspelletje, voelspelletje...)We sloten af met een kerstwake waar we ons liedje zongen voor alle genodigden. Wat is kerst toch een gezellige tijd.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           vele kerstgroetjes (foto's op de site volgen)