Annie, de musical

Wie kent er de musical ‘Annie’ niet? Het was 1977 toen hij voor het eerst op de planken kwam. ‘Tomorrow, tomorrow!’, iedereen kon dat refrein meezingen!

Het verhaal is gebaseerd op de strip ‘Little orphan Annie’ van Harold Gray. In 1982 werd er een film van gemaakt. Annie is een onbevreesd weesmeisje met sproeten en rode krullen. Ze woont samen met een aantal andere kinderen in een weeshuis dat geleid wordt door Miss Hannigan, een echte feeks. Maar op een dag krijgen ze bezoek van Grace Farrell. Zij komt in naam van Oliver Warbucks, een kind ophalen om Kerstmis te vieren. Daardoor verandert het leven van Annie helemaal. Ze gaan samen op zoek naar haar ouders. Maar omdat er veel geld wordt beloofd komen heel wat koppels over de vloer die beweren de ouders van Annie te zijn. Uiteindelijk vallen die allemaal door de mand en wordt Annie geadopteerd door Warbucks.

Het was een hele belevenis. Met drie bussen trokken we naar de Capitole in Gent. Mooie, rode pluchen zetels, een enorm, beweegbaar decor, ja, het was de moeite! Bij deze willen wij de ouderraad dan ook van harte bedanken voor deze mooie voorstelling!

Annie, de musical

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven